OSUDIO SKANDIRANJE

Mijatović: Zenicom se orilo "ubij Srbina", vi ste nacionalističko smeće isto kao i Dodik

Ovaj Srbin ne ćuti Dodiku ni Vučiću, e pa Tita mi neće više ni vama, poručio Mijatović

Fena

D. H.

prije 3 sata 53 minute

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u ponedjeljak, 14. oktobra u Zenici rezultatom 0:2 od Mađarske, a nakon utakmice na tribinama smo svjedočilo sramotnim scenama.

"Gdje onda"

Naime, na tribini na kojoj su bili smješteni Mađari čulo se 'Ubij Srbina', a skandiranju su se priključili navijači BiH.

Na ova dešavanja reagovao je dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Orilo se Zenicom sinoć "ubij Srbina", u redu a šta onda i gdje onda? Kada god igra reprezentacija moje zemlje sretan sam i stojim mirno sa rukom na srcu, kada god i gde god se intonira himna moje zemlje stojim ponosno sa rukom na srcu. To je moj osećaj, moja radost, moj ponos, niko me na to ne tjera.

Isto misle Efendići, Salkići, Mešalići...

Naravno niko se danas od BiH "patriotske" politike neće oglasiti i oštro osuditi, jer valjda to je normalno, izrevoltirani su ti "divni" momci. Ovaj Srbin ponosno nosi zastavu svoje zemlje, ovaj Srbin je stavio život sebe i svoje porodice na kocku za svoju zemlju, ovaj Srbin se javno obračunava sa svima koji rade protiv moje zemlje i to tamo gde 80% "patriota", koji 'hrabro', iz Zenice kliču ubij Srbina, ne smiju ni da kroče.

Međutim samo do problema je sinoćna grupica koja sebe naziva navijačima i patriotama, veliki broj onih koji sebe nazivaju političarima isto misle, razni Efendići, Salkići, Mešalići i slični nacionalisti. Svaki dan na najperfidniji način siju nacionalnu mržnju prema Srbima i Hrvatima i to nazivaju patriotizmom. Da se razumijemo, ima takvih i u SDP-u nažalost.

Ovaj Srbin ne ćuti Dodiku ni Vučiću, e pa Tita mi neće više ni vama. Vi ste nacionalističko smeće isto kao i Dodik.

Na koncu neka bošnjačka politika krene sa obračunom sa nacionalizmom u svojim redovima, a nek prestanu da skupljaju sitne političke poene ukazivajući na Dorikov nacionalizam. Sa njim će se obračunati Srbi koji vole ovu zemlju. Nećete vi više nikad ubijati ni Srbe, ni Bošnjake, ni Hrvate to vam se glavom kune ovoj Srbin, ali i Bosanac i Hercegovac. Aj sad udrite", objavio je Mijatović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.