RAZMATRANJE SARADNJE

Hurtić s novom predstavnicom UNFPA za BiH: Nastavak podrške provedbi ključnih projekata

Posebna pažnja posvećena je izazovima vezanim za starenje stanovništva, kao i migracijama

Sa održanog sastanka. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice

FENA

prije 2 sata 27 minuta

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić održao je danas sastanak s Justine Coulson, novom predstavnicom UN Populacijskog fonda (UNFPA) za Bosnu i Hercegovinu. 

Ova nastupna posjeta bila je prilika za razmatranje ključnih oblasti saradnje između Ministarstva i UNFPA, te za nastavak zajedničkih aktivnosti u oblasti ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, populacijske politike i socijalne inkluzije.

Ministar Hurtić izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj podršci UNFPA-a u implementaciji projekata koji su od suštinske važnosti za osnaživanje marginaliziranih grupa, posebno mladih i žena, kao i za unapređenje populacijske politike u Bosni i Hercegovini.

Posebna pažnja posvećena je izazovima vezanim za starenje stanovništva, kao i migracijama, te je istaknuta važnost nastavka saradnje kako bi se poboljšao kvalitet života u Bosni i Hercegovini.

Justine Coulson je izrazila spremnost UNFPA-a da nastavi s pružanjem podrške u prioritetnim sektorima te da zajedno sa Ministarstvom radi na unapređenju projekata koji imaju direktan uticaj na dobrobit građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta ministra Hurtića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.