DOBAR REZULTAT

Predrag Kojović za "Avaz": Rezultati izbora su upozorenje za Trojku, moramo raditi bolje

Poruka građana je jasna, moramo bolje raditi tamo gdje smo vlast

Predrag Kojović. Avaz

Alen Bajramovic

prije 6 sati 3 minute

Državni zastupnik i član Glavnog odbora Naše stranke Predrag Kojović zadovoljan je rezultatima koje je ova stranka postigla na lokalnim izborima. Smatra da je Naša stranka postigla dobar rezultat, a posebno je zadovoljan zbog ubjedljive pobjede njenog kandidata za načelnika sarajevske općine Centar Srđana Mandića.

- Poruka građana je jasna, moramo bolje raditi tamo gdje smo vlast. Za mene lično, rezultati ovih izbora su upozorenje za Trojku. A razočaran sam činjenicom da je kampanja protiv Trojke, vođena najbestidnijim lažima o nekakvoj izdaji, koju su agresivno vodili SDA i DF dala rezultate i pokazala da su takve trampovske strategije u ovom haotičnom geopolitčkom okruženju, politički isplative - kazao je Kojović za Avaz.

Na pitanje šta on lično očekuje od stranaka i kadrova Trojke u naredne dvije godine, Kojović odgovara da najprije očekuje ozbiljne razgovore unutar Trojke o tome kako raditi bolje i više.

- S druge strane, očekujem da građani porazgovaraju sa samim sobom i, nadam se, shvate da sada imamo dva jasno pozicionirana bloka u bh. politici. S jedne strane su oni koji su u političkom ratu sa EU, sa OHR-om, sa SAD-om. S druge strane je Trojka koja poboljšava odnose sa SAD-om, poštuje OHR i, uprkos Dodiku, vuče BiH ka EU. Trojka je u prethodne dvije godine uspjela uraditi više po tom pitanju od svih drugih vlasti u prethodnih deset godina.

Nadam se da će barem oni građani koji zaista žele vidjeti BiH u EU biti svjesni da su opšti izbori 2026. referendum o evropskom putu BiH - ističe Kojović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.