DUBOKO OŽALOŠĆENI

Bolnica iz Turske ponudila pomoć unesrećenim u poplavama

Građanima BiH želimo brz oporavak te porodicama stradalih izražavamo saučešće, poručili su iz "Medicana Health Group"

Bolnica iz Turske ponudila pomoć unsrećenim. Medicana Health Group

A. P.

prije 5 sati 12 minuta

Nakon što su u noći s četvrtka na petak velike poplave pogodile BiH i odnijele najmanje 16 života brojni pojedinci i kompanije solidarišu se tako što nude razne vidove pomoći unesrećenim.

Među njima je i jedna medicinska grupacija koja stradalim nudi zdravstveno zbrinjavanje u svojim bolnicama u Turskoj. 

- Kao Medicana Health Group duboko smo ožalošćeni katastrofalnim poplavama, koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Građanima BiH želimo brz oporavak te porodicama stradalih izražavamo saučešće. Spremni smo pružiti potrebnu podršku građanima BiH u Medicana bolnicama u Turskoj - naveli su iz kompanije. 

Podsjećamo, dijelove naše države jučer su pogodile katastrofalne poplave koje su zahvatile Fojnicu, Kiseljak, Konjic, Visoko, Hadžiće, ali je najteže pogođena Jablanica. Vodena bujica uništila je naselja Donju Jablanicu i Buturović Polje.

Novac ugroženima se može donirati putem poziva na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i kroz direktne uplate na žiro račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 otvoren kod ASA Banka d.d. Sarajevo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.