OBJAVIO NA BLOGU

Vasković tvrdi: Tužilaštvo BiH proširilo istragu protiv Denisa Stojnića

Stojnić je, prema mojim informacijama, od jedne domaće banke, početkom ove godine, podigao kredit za kupovinu kuće u visini od 180.000 KM

Slobodan Vasković i Denis Stojnić. Facebook

E. Ć.

prije 4 sata 23 minute

Novinar Slobodan Vasković objavio je na svom blogu kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine proširilo istragu protiv Denisa Stojnića. Kako navodi, zbog pranja novca.

- Stojnić, protiv kojeg je nedavno potvrđena optužnica zbog sumnji da je, koristeći se počasnom iskaznicom OSA BiH, kao i svoje česte kontakte sa nekadašnjim direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem Osmicom, od tri osobe zahtijevao i primio novčane iznose od 20.000 KM, 25.000 eura i 24.000 KM.

Optužnica protiv Stojnića je samo mikron njegovih nedjela, a istraga o pranju novca trebalo bi konačno da dovede istražioce i do njegovih drugih poslova, tvrdi novinar Slobodan Vasković.

- Stojnić je, prema mojim informacijama, od jedne domaće banke, početkom ove godine, podigao kredit za kupovinu kuće u visini od 180.000 KM. Prije nego je predao zahtjev za kredit, Stojnić je sa B.M., radnicom iz svog ugostiteljskog objekta “City Lounge”, sklopio lažni ugovor o iznajmljivanju stana. Prema tom ugovoru, B.M. Stojniću svaki mjesec plaća 2.700 KM za iznajmljivanje stana u Ulici Donji Kromolj.

Nakon potpisivanja ovog ugovora, Stojnić je podigao kredit od 180.000 KM, a mjesečna rata iznosi 2.700 KM.

Plaća je tako što pomenuta radnica svaki mjesec navodnu kiriju od 2.700 KM uplati na Stojnićev račun, a on, potom, plati ratu kredita. Gdje je kvaka: Ugovor o zakupu stana je lažan, jer u Ulici Donji Kromolj i dalje živi Stojnić, dok njegova radnica živi na Dobrinji. Uz to, njena mjesečna zarada je maksimalnih 1.500 KM, tako da je jasno da joj Stojnić svaki mjesec da “na ruke” 2.700 KM koje ona položi u banku - piše Vasković na svom blogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.