IZBORNA UTRKA

Duel dva kandidata na Ilidži: Muzur nastavlja započeto, Lokvančić fokusiran na mjesne zajednice

Muzur na izbore izlazi s 10 prioriteta u svom programu. Lokvančić se posebno želi posvetiti rubnim područjima

Muzur i Lokvančić. Facebook / Platforma X

Danijal Hadzovic

prije 2 dana

U Općini Ilidža na izborima će se sučeliti aktuelni načelnik Nermin Muzur, kandidat Koalicije trojka – SDP, NiP i Naša stranka, i Samir Lokvančić, kandidat SDA.

Poslovne zone

Aktuelni načelnik Nermin Muzur kao jedan od prioritetnih projekata najavljuje nove poslovne zone i balansiranje privrednog razvoja kroz te zone i uslužne privredne grane. Muzur u pogledu društvenog razvoja namjerava, s jedne strane unaprijediti infrastrukturu, te unaprijediti društvene sadržaje u općini. Također, planira i investicije u komunalnu infrastrukturu, saobraćajnice, vodovodnu i kanalizacionu mreža te zaštitu okoliša.

Pored toga, Muzur na izbore izlazi s 10 prioriteta u svom programu, koji uključuju poboljšanje transparentnosti i efikasnosti administracije, strateški razvoj, ekonomsko-privredni razvoj i zapošljavanje, podršku borcima i penzionerima, podršku kulturi i sportu, nastavak saradnje s vjerskim zajednicama, razvoj turizma, postavljanje videonadzora te nastavak podrške ustanovama zdravstvene zaštite.

Tri cilja

Lokvančić je u svom programu usmjeren na tri cilja: na dobru upravu i upravljanje javnim sektorom, pametan rast i društvo jednakih mogućnosti.

Ističe kako svojom platformom obuhvata sve mjesne zajednice i detektira sve probleme koji postoje u tim mjesnim zajednicama. Ističe kako ima rješenje za brojne probleme, naročito u rubnim mjesnim zajednicama koje imaju izuzetno velike probleme u komunalnoj, društvenoj i drugoj infrastrukturi, te da ima pripremljene i kapitalne projekte.

Biografije kandidata

Samir Lokvančić, magistar ekonomije. Tokom tri mandata predstavljao je građane/ke u Općinskom vijeću Općine Ilidža. Bio je i direktor JU Sarajevska filharmonija. Dugogodišnji je član SDA.

S druge strane, Nermin Muzur rođen je 1985. u Sarajevu. Završio je Petu gimnaziju u Sarajevu, sportski smjer, i diplomirao kao profesor sporta i tjelesnog odgoja. Na Fakultetu za javnu upravu Univerziteta u Sarajevu stekao je diplomu magistra poslovne uprave.

Godine 2016. formirao je Turističku zajednicu Kantona Sarajevo. Na Općim izborima 2018. godine izabran je u Predstavnički dom Parlamenta FBiH, a na Lokalnim izborima 2020. godine izabran je za načelnika općine Ilidža, 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.