U BLAŽUJU

Porsche Sarajevo otvorio najveći objekat ikada: Višemilionska investicija u BiH!

BiH ima kapacitete za postizanje visokog nivoa razvoja, čineći je atraktivnom destinacijom za velike investicije - kazao je Alex Vaszi

Porsche - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13
N. Aj.

prije 10 sati 39 minuta

U Blažuju je otvoren najsavremeniji i najveći objekat Porsche Holding grupacije u Evropi i svijetu, a koji se prostire na više od pet hiljada kvadratnih metara. 

Novi objekat Porsche centar Sarajevo, u investiciji Porsche Holding iz Salzburga, klijentima osigurava evropski nivo usluge. Osim veličine objekta, ističe se i po najnovnijim inovacijama i tehnologiji. U najvećem i najmodernijem prodajno-servisnom centru možete pronaći izložbeno-prodajne salone, servisnu radionicu, limariju, skladište na tri etaže, lakirnicu i poseban centar za visokonaponske baterije.

Na svečanom otvaranju, gdje je prisustvao veliki broj zvanica, posebno je istaknuto da je višemilionska investicija itekako moguća u Bosni i Hercegovini.

- Nije bilo lako, ali mislim da smo zajedno s timom uradili veliki posao. Ova investicija je motivacija i pokazatelj i za ostale investitore u BiH. Moguće je to napraviti, jer BiH ima kapacitete za postizanje visokog nivoa razvoja, čineći je atraktivnom destinacijom za velike investicije - kazao je Alex Vaszi, generalni direktor Porsche Inter Auto BH.

Otvorenje najvećeg centra u Evropi i svijetu dokazuje da Porsche Holding nastavlja biti lider u auto industriji. Ovaj centar će kupcima pružiti bolje iskustvo, gdje ih očekuje bolja kombinacija prodaje, servisa i podrške na jednom mjestu. Vrhunski dizajn, najnoviji tehnološki standardi, visoke norme u oblasti elektromobilnosti je samo dio onoga što je ponuđeno kroz ovu investiciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.