SKANDAL

Slagao da je spriječio građanski rat: SIPA demantira Ramu Isaka

Federalni ministar unutrašnjih poslova izjavio da su rat zaustavili on i tim ljudi oko njega

Ramo Isak. Armin Durgut / PIXSELL

N. Ajnadžić - S. Spahić

prije 21 sat 50 minuta

Predsjednik udruženja građana koje on naziva strankom, lokalnog karaktera, i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak održao je preksinoć predizborni skup u zeničkom naselju Gorica, gdje je nastavio niz svojih skandaloznih izjava.

Građani uznemireni

Naime, on je kazao da se u BiH spremao građanski rat, što je izazvalo uznemirenje građana.

- Dešavale su se čudne situacije u BiH. Prije nekih sedam mjeseci malo je falilo da dođe do građanskog rata. Svi oni koji sada obilaze mjesne zajednice i truju vas protiv vaših komšija i prijatelja, u tom momentu su spremali svoju djecu da bježe iz BiH, a, vjerujte mi, i oni su uzimali karte da napuste BiH, jer su mislili da će se desiti građanski rat i da je to neizbježno - rekao je Isak.

Naveo je da je on, sa svojim timom, tada sagledao stanje.

- Vidjeli smo da možemo odgovoriti svim izazovima, „stali smo na liniju“ Miloradu Dodiku i rekli smo mu: „Stani, ne može to i neće to da se desi, BiH nećeš dijeliti.“ Normalno, kad je vidio da nema mogućnost da podijeli BiH, kad je vidio da u BiH ima nas koji se ne bojimo, da se nisu svi prodali, tada je i on počeo da se ponaša drugačije. Vidite i sami, nema ga ni na mapi - istakao je Isak.

Poslali smo upite na više adresa u Bosni i Hercegovini kako bismo provjerili ove, najblaže rečeno, skandalozne izjave. Prema informacijama do kojih smo došli, niko od nadležnih nema informacije o bilo kakvom građanskom ratu.

Nema informacija

Iz SIPA-e su nam kazali da ne raspolažu informacijama o tome da se spremao sukob, odnosno građanski rat, te da oni ne komentiraju izjave političara.

Poslali smo upite i Ambasadi SAD, EUFOR-u, MUP-u Republike Srpske, MUP-u Kantona Sarajevo, ali do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovore.

Uznemiravanje urednika

Iz FMUP-a smo, nakon slanja upita, umjesto odgovora dobili poziv. I to ne od osobe koja je zadužena za odnose s javnošću, nego od ministra Rame Isaka. Upit smo s redakcijskog maila poslali u 11.30 sati, a on je uznemiravao glavnog urednika „Dnevnog avaza“ na privatni broj svega 40 minuta kasnije. 

- Znam da se sprema naslovnica, imam ja, ba, sve informacije. Izaberite lijepu fotografiju - kazao je Isak.

Očito je da je riječ o samo još jednoj laži ministra, kojom je, zastrašivanjem građana, pokušao pridobiti neki politički poen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.