AVAZOV INTERVJU

Mirza Selimbegović: Efendić više ne želi biti načelnik Novog Grada, hoću da rješavam probleme svih građana

Selimbegović ističe kako se Efendić posljednjih mjeseci više bavio uspostavom sistema u stranci nego problemima u Općini

Mirza Selimbegović. Avaz TV

prije 23 sata 21 minutu

U "Avazovom" intervjuu gostovao je Mirza Selimbegović, kandidat stranaka trojke za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo. 

Selimbegović se u intervjuu dotakao brojnih tema, govorio je o propustima aktuelnog načelnika i protukandidata Semira Efendića, predsjednika Stranke za BiH. 

Selimbegović ističe kako se Efendić posljednjih mjeseci više bavio uspostavom sistema u stranci nego problemima u Općini. 

U ovom tekstu pratite najzanimljivije izjave iz intervjua. 

1' - Porodičan sam čovjek. 

3' - Građani u Novom Gradu ne žele ovog načelnika, 2020. godine su glasali za drugog kandidata. Mi smo nekada bili u istom timu mislim da se tada dosta toga i dobrog uradilo. 

5' - Bio sam meta, ali mi nisu uspjeli oduzeti mandat. Ne podnosim nepravdu. 

7' - Mi smo trebali i morali raditi brže u proteklom periodu. 

8' - U ovoj godini smo izdvojili značajna sredstva na dječija igrališta. Na rasvjetu, parkove. Mi samo osluškujemo realnu potrebu građana. 

11' - Kad ulazite u Novi Grad, tačno se vidi razgraničenje između dvije Općine. Stvara se usko grlo i počinje gužva. Mi to želimo promijeniti. Ja sam se kandidovao da mi budemo sluge građanima. 

14' - Građani određenih mjesnih zajednica u Novom Gradu su kažnjeni jer nisu dali podršku u onom obimu kako je neko očekivao. 

16' - Vrijeme je da država pokaže na svim nivoima podršku porodoci, da da podršku ljudima da ostaju ovdje, da grade porodicu i da ostanu ovdje. 

18' - Ovo su lokalni izbori i lokalne teme trebaju da budu teme razgovora. S tim nekim velikim temama, se skreće pažnja s realnih potreba i problema koje imaju građani. 

19' - Ne želim da se bavim jeftinim populizmom, nego da razmatramo probleme građana. 

20' - Svi moramo raditi u interesu građana. Najsretniji bih bio da na svakom pedlju naše države imamo zastavu BiH. Što nisu postavili zastavu u Novom Gradu gdje smo mi to tražili i izdvojili sredstva iz budžeta. 

22' - Želim da Novi Grad ne bude samo spavaonica, jer naši ljudi sada kažu da oni u Novom Gradu samo prespavaju a za sve druge potrebe moraju ići negdje drugo. 

23' - Mi trebamo da imamo ljude koji će moći sve da ostvare u našem Novom Gradu, da nemamo veliku nezaposlenost i da omogućimo ljudima da dolaze i rade u Novi Grad, a ne da odlaze velike firme iz naše Općine naprimjer u Ilidžu. Ilidža je pretkela Novi Grad, nedavno me kolega Nermin Muzur izazvao da pokušamo da se takmičimo u narednom periodu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.