SAZNAJEMO

Puno skladište Federalne agencije u Sarajevu: 53 oduzeta automobila koštaju 1,3 miliona KM

Za vozila koja su oduzeta, što trajno, što privremeno, utvrđeno je ili postoji opravdana sumnja da su kupljena nezakonito stečenim novcem

U skladištu brojna vozila, od Audija do Mercedesa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Miralem  Aščić

jučer

Pripadnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom zaplijenili su u posljednjih nekoliko mjeseci na desetine vozila od osoba koje su uhapšene ili se protiv njih vode sudski postupci, saznaje „Avaz“.

Cezarov Porsche

Za vozila koja su oduzeta, što trajno, što privremeno, utvrđeno je ili postoji opravdana sumnja da su kupljena nezakonito stečenim novcem.

Kako saznajemo, oduzeta su i 53 skladištena vozila. Njih više od 90 posto oduzeto je tokom ove godine. Riječ je o vozilima čija se vrijednost kreće od 50.000 do 150.000 KM, a sva su oduzeta rješenjima kantonalnih sudova.

Tako su vozila oduzeta od osumnjičenih i optuženih u predmetima tužilaštava u Federaciji, pretežno Tužilaštva KS, ali i Tužilaštva u Bihaću, kao što su „Start“ i drugi. U skladište su prebačena i vozila oduzeta od krajiškog narkobosa Dine Muzaferovića Cezara.

Vrijednost svih oduzetih vozila viša je od 1,3 miliona KM, dok je tržišno brojka veća od dva miliona maraka.

Pripadnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, zajedno sa Sudskom policijom FBiH, podsjećamo, zaplijenili su prošle sedmice vozila Audi 3 Sportback i Porsche Panamera, koja su u vlasništvu Muzaferovića.

Interpolova lista

Naime, zapljena je provedena prema rješenju Kantonalnog suda u Bihaću, a vozila su bila i na Interpolovoj listi. Vrijednost ova dva vozila viša je od 200.000 KM.

Saznajemo da će ovi automobili biti stavljeni na prodaju, a neki će biti na raspolaganju i Vladi da ih da na korištenje.

U skladištu su prebačena i vozila oduzeta od krajiškog narkobosa Dine Muzaferovića Cezara, Porsche i Audi A3 Sportback.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.