IZVJEŠTAJ BIHAMK-A

Brojni radovi na putevima BiH,a a na graničnim prijelazima nema zadržavanja

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača

BIHAMK: Saobraća se suhim i mjestimično vlažnim kolovozom. Facebook

N. Aj.

8.9.2024

Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se suhim i mjestimično vlažnim kolovozom.

- Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise - poručeno je iz BIHAMK-a.

Brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Izdvajamo putne pravce: Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno za vozila do 30 tona, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

- Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama. Vozači imaju pristup video nadzornim kamerama na našoj web stranici bihamk.ba- naglasili su iz BIHAMK-a.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.