MINISTAR

Magoda ugostio talentirane pionire i kadete KK 'Realway'

Predsjednik KK “Realway” Nedim Džemić zahvalio je ministru na podršci

Pioniri i kadeti s Magodom. Fena

FENA

6.9.2024

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda upriličio je prijem za kadete i pionire Košarkaškog kluba “Realway” koji su u Omladinskoj ligi Kantona Sarajevo osvojili zlatnu, dvije srebrene i dvije bronzane medalje.

- Način na koji radite trebao bi biti primjer svim sportskim klubovima. Zahvaljujući vašem omladinskom pogonu, sarajevska košarka ima svijetlu budućnost. Nastavite razvijati omladinski pogon i siguran sam da ćete za nekoliko godina predstavljati Kanton Sarajevo i državu na velikim takmičenjima – kazao je Magoda.

Smatra da su košarkaši ovog kluba najbolji reprezenti omladinske košarke u Sarajevu i budućnost seniorske košarke.

Ministarstvo kulture i sporta KS pruža podršku svim ozbiljnim projektima, a KK “Realway” itekako radi ozbiljan posao.

Magoda je podvukao da je Sarajevo grad košarke i da je jedan od prioriteta Ministarstva vratiti košarku na mjesto koje zaslužuje.

Predsjednik KK “Realway” Nedim Džemić zahvalio je ministru na podršci.

- Posljednje dvije godine, otkako ste na poziciji ministra, jasnije se vidi razlika između podrške klubovima koji kvalitetno rade i onih koji ne rade, i na tome smo kao najuspješniji omladinski klub u BiH itekako zahvalni.Našim mladim košarkašima želim reći da ova institucija stoji iza njih, a mi ćemo to kroz naš rad i uspjehe u potpunosti opravdati - rekao je Džemić.

Košarkaški klub “Realway” je završio jednu od najuspješnijih sezona u svojoj historiji. Klub koji već 20 godina posvećuje pažnju razvoju mladih košarkaša, sada se može pohvaliti jednim od najboljih omladinskih pogona.

Sada se KK “Realway” sprema za drugi tradicionalni turnir, Realway Cup 2024., koji će se održati od 6. do 8. septembra. Ovaj turnir će okupiti šest vrhunskih ekipa iz regiona u kategoriji do 14 godina, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.