GRBIĆ SE POHVALIO

SDP Banja Luka jača pred izbore: Prilazi mu sve više kadrova i članova iz stranaka sa srpskim prefiksom

Tatjana Milutinović iz Demosa je prešla u SDP

SDP-u pristupaju novi članovi. Facebook

S. S.

22.8.2024

Danas u kancelariji GO SDP Banja Luka na naše veliko zadovoljstvo pristupila nam je Tatjana Milutinović, objavio je na svojoj facebook stranici Saša Grbić, predsjednik gradskog odbora SDP-a Banje Luke i predsjednik Kluba poslanika SDP-a u NSRS.

Tatjana Milutinović je diplomirani pravnik, zaposlena je kao načelnik službe za pravne, kadrovske i opšte poslove JZU Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske.

Inače, kako navodi Grbić, Milutinović je jedna od članica osnivačke skupštine Demokratskog saveza -DEMOS, član Predsjedništva i Glavnog odbora, i prva izabrana predsjednica Aktiva žena Demokraskog saveza grada Banja Luka.

Mada to Grbić nije naveo, saznajemo da je sa Tatjanom Milutinović skoro čitav gradski DEMOS prešao u banjalučki SDP.

Također, ovo nije prvi slučaj da istaknuti pojedinci, funkcioneri i članovi stranaka iz RS sa srpskim prefiksom, prelaze u redove SDP BiH Banja Luka, koji i na ovaj način širi svoju probosansku politiku i utjecaj i u RS.

Tako je nedavno značajan dio članova gradskog odbora SDS-a, na čelu sa Borisom Šukalom, prešao u banjalučki SDP, a dobar dio njih nalazi se i na listi SDP-a za predstojeće lokalne izbore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.