U IZNOSU OD 50.000 KM

Vlada TK sufinansira rad Roditeljske kuće u Tuzli

Otvorena u aprilu, Roditeljska kuća u Tuzli olakšava život roditeljima čija su djeca na intenzivnom bolničkom liječenju u Univerzitetsko kliničkom cen

Rad Roditeljske kuće. Vlada TK

FENA

31.7.2024

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović i direktor Udruženja građana 'Srce za djecu' Fikret Kubat potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju rada Roditeljske kuće u Tuzli za 2024. godinu.

Iznos od 50.000 KM namijenjen je za finansiranje troškova osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština za korisnike Roditeljske kuće, kao i za režijske i troškove usluga te troškove dodatnih patohistoloških analiza. Dio tog novca bit će iskorišten i za nedostajuće lijekove i suplemente kao i troškove prijevoza djece.

- Otvorena u aprilu, Roditeljska kuća u Tuzli olakšava život roditeljima čija su djeca na intenzivnom bolničkom liječenju u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla. U objektu može istovremeno boraviti pet porodica. Djeca koja se liječe od malignih oboljenja, boravkom u Roditeljskoj kući tokom procesa liječenja dobit će osjećaj blizine porodičnog okruženja - saopćeno je iz iz Ministarstva zdravstva TK, prenosi Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.