OGORČENI RODITELJI

Majka tvrdi: Beba mi je iz vrtića vraćena s 14 ugriza, obaviještena je policija

Direktorica im rekla da je plač slušala 5-6 minuta i čekala da se dijete samo smiri

Vidljive povrede na djetetu. Avaz

31.7.2024

Alma Bejzić iz Sarajeva, majka jednogodišnje djevojčice, tvrdi za portal „Avaza“ da se njena kćerka kući iz vrtića "Bonum - skriveno blago" vratila s 14 ugriza. Kako je pojasnila, u ponedjeljak je djevojčica bila u vrtiću te je oko 17 sati Almin suprug otišao po dijete.

Vidljive rane i modrice

- Suprug je došao po djevojčicu, gdje je učiteljica koja je na zamjeni iznijela dijete u haljinici preko koje joj je obukla majicu. Meni je bilo čudno zašto djevojčica ima majicu preko haljinice na 30 i nešto stepeni. Međutim, kada sam joj skinula majicu, vidjela sam ugrize, 14 njih, uz vidljive rane i modrice. Kad u nesvijest nisam pala. Odmah smo otišli porodičnom ljekaru koji nas je uputio na CUM. Dijete je odmah pregledano i dobili smo nalaz koji smo predali policiji - priča Bejzić.

Majka djevojčice nam je kazala da su jučer suprug i ona imali sastanak s direktoricom vrtića Azrom Baščelijom.

- Tražili smo sastanak s direktoricom i objašnjenje za sve ovo što se desilo. Jučer smo bili u 10 sati kod direktorice, koja je sve ovo olako shvatila, nimalo ozbiljno. Na naš upit da nam objasni šta se desilo, odgovorila nam je da je bila u drugoj prostoriji te da je čula da u jaslicama dijete plače. Također nam je rekla da je plač slušala 5-6 minuta i čekala da se dijete samo smiri. Potom joj je suprug pokucao na prozor i rekao da ide vidjeti šta se dešava jer dijete ne prestaje plakati – kazala je Bejzić.

Također, dodaje Bejzić, direktorica im je rekla da stave djetetu hladne obloge.

Bez objašnjenja

- Najstrašnije u ovoj priči, i od ugriza, i od traume koje je moje dijete doživjelo, infekcije i antibiotika koje pije, i injekcija koje prima, jeste to što je sama direktorica priznala da je slušala plač, a da nije ustala da vidi šta se dešava s djetetom te da se zapita gdje je učiteljica koja treba da pazi tu djecu. Ona je čekala da dijete prestane plakati, a do tada se moglo desiti svašta – navodi Bejzić.

Očekivala je, kaže Bejzić, bilo kakvo objašnjenje od direktorice, ali ništa nisu dobili osim savjeta da slučaj ne objavljuju na Facebook te da se ne javljaju medijima.

- Mi nećemo stati, mi ćemo tužiti vrtić. Na ovome se neće završiti. Dijete će svakako biti ispisano iz vrtića - rekla je Bejzić te je dodala kako je sve prijavljeno policiji na Ilidži, koji su uzeli izjavu i obećali im da će krim-policija izaći na teren.

Kontaktirali smo navedeni vrtić iz kojeg je rečeno da direktorica nije tu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.