14. SEPTEMBAR

"Avaz-roto press" organizira 10. vertikalni maraton "Avaz Tower Running"

Učesnike i pobjednike očekuju vrijedni prigodni pokloni, a posjetioce bogat revijalni sadržaj

"Avaz Tower Running" i ove godine imat će internacionalni karakter. Avaz

Avaz.ba

30.7.2024

U "Avaz Twist Toweru", najvišoj zgradi u Bosni i Hercegovini, u subotu, 14. septembra, održava se 10. vertikalni maraton "Avaz Tower Running".

Impozantni "Avazov" toranj je s visinom od 172 metra najviša zgrada u BiH. Na 36. spratu ovog jedinstvenog objekta, do kojeg se dolazi preko 780 stepenica, nalazi se vidikovac, na kojem će biti cilj utrke.

"Avaz Tower Running" koju organizira "Avaz-roto press", jedna je od najprestižnijih utrka u regionu i imat će internacionalni karakter. U cjelodnevnom programu 14. septembra, koji će ove godine biti i turistički "must visit" pored takmičara dobro će se zabaviti i posjetioci.

Utrka će biti organizirana u četiri kategorije:

Muškarci (do 55 godina) – utrka do 36. sprata

Žene (do 55 godina) – utrka do 36. sprata

Rekreativci muškarci/žene – od 18 do 55 godina – utrka do 4. sprata

Djeca od 12 do 18 godina

Djeca od 6 do 12 godina

Kotizacija za utrku se ne plaća. Zvanične prijave će biti otvorene do 10. septembra 2024. godine. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na linkovima:

BiH:

https://forms.gle/7LuiRbHC3xubZm2CA

ENG:

https://forms.gle/rnTTMTSNMvKCjQGH6

Za pobjednike utrke do petog mjesta u obje takmičarske konkurencije predviđen je novčani nagradni fond. Ostale učesnike i pobjednike očekuju vrijedni prigodni pokloni. Svi registrirani učesnici dobit će zasluženu diplomu, majicu i osvježenje.

Inače, promocija utrke bit će upriličena putem svih "Avazovih" medijskih kanala, kao i drugih medija u Bosni i Hercegovini.

Očekujemo ljubitelje sporta iz Bosne i Hercegovine, regije i inostranstva da nam se pridruže na vertikalnom maratonu.

- Zadovoljstvo nam je što "Avaz Tower Running" ove godine obilježava i jubilej i čast nam je što "avaz-roto press" 10. put organizira događaj koji je postao turistička atrakcija Sarajeva i BiH. Očekujemo više od 200 takmičara iz cijelog svijeta. Za posjetioce pripremamo bogat revijalni sadržaj, a za turiste iznenađenja. Pridružite nam se 14. septembra na vertikalnom maratonu - rekao je direktor "Avaz-roto pressa" Bojan Varunek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.