"AVAZ" SAZNAJE

Advokatica tvrdi: Zoranu Galiću stigao poziv da dođe u Tužilaštvo BiH

Nezahvalno je govoriti o vremenu povratka. Ali nikada nije ni otišao u smislu da je pobjegao i da se neće vratiti, kaže Ćorluka

Facebook

M. Aš.

29.7.2024

Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji se prema navodima Tužilaštva BiH nalazi u bjekstvu u Hrvatskoj, dobio je prošle sedmice poziv da dođe na ispitivanje u ovu pravosudnu instituciju, saznaje portal "Avaza".

Nije u bjekstvu

Ovu informaciju potvrdila nam je i njegova advokatica Ivana Grizelj Ćorluka. 

Grizelj Ćorluka tvrdi da se pozivu nisu odazvali, jer se Galić i dalje nalazi na bolovanju.

O tome, kako kaže, poslali su svu dokumentaciju i Tužilaštvu BiH i SIPA-i, kako bi "imali prave informacije".

 - Gospodin Galić nije u bjekstvu, on je na liječenju u Hrvatskoj i nalazi se na bolovanju. Postoji medicinska dokumentacija o tome. Sve smo poslali Tužilaštvu. Poslali smo i SIPA-i, kao njegovom poslovdacu da vide da li je dokumentacija koju smo dali razlog da se on suspendira - kaže Grizelj Ćorluka.

Prema njenim riječima, postoji mogućnost da Galić dođe u BiH, ali o tome će odlučiti ljekari, "s obzirom na to da je liječenje i dalje u toku".

 - Nezahvalno je govoriti o vremenu povratka. Ali nikada nije ni otišao u smislu da je pobjegao i da se neće vratiti. Kada će biti uvjeti, to će odrediti zdravstveno stanje. Neka Tužilaštvo sve provjeri - kaže ona.

Sve opravdali

Tvrdi da je stigao novi poziv da se Galić javi u Tužilaštvo, koji je medicinskom dokumentacijom opravdan, a odnosi se na ispitivanje u ovoj instituciji.

- Meni je kao braniteljici stigao novi poziv putem faksa da dođemo u Tužilaštvo. Ja sam odgovorila i poslala ovjerene prepiske medicinske dokumentacije. Zbog toga nismo ni došli. To je bilo prošli tjedan. Ovdje treba reći da Galić ne bježi da se proces odradi, ali nije u mogućnosti doći zbog liječenja i opravdali smo svoj nedolazak. Dapače, nama bi bilo drago da Tužilaštvo sve istraži, kao i gospodinu Galiću - kaže ona.

Grizelj Ćorluka kaže da SIPA ima dokumentaciju kako bi kadrovska služba utvrdila da li je on za bolovanja ili za suspenzije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.