MINISTAR

Konaković posjetio Sent Luis jednu od najvećih zajednica bh. dijaspore: Razgovarano o ekonomiji

U toku dana ministar Konaković će prisustvovati obilježavanju 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Konaković u Saint Louisu. Twitter

Z. K.

13.7.2024

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, nastavio je diplomatsku turneju u SAD-u u sklopu koje je posjetio Sent Luis. Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH Konaković se u petak susreo s predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore te je posjetio Bosanski islamski centar Saint Louis.

- Konaković je naglasio praksu susreta sa našim ljudima prilikom svih bilateralnih ili multilateralnih posjeta državama širom svijeta. S tim u vezi posebno je istakao kao značajnu posjetu Saint Louisu kao jednoj od najvećih zajednica naših ljudi van Bosne i Hercegovine. Ministar je imao priliku obratiti se i odgovarati na pitanja predstavnika udruženja iz različitih sfera života - navedeno je.

Posebno je bilo govora o ekonomiji kao važnom aspektu razvoja Bosne i Hercegovine.

U toku dana ministar Konaković će prisustvovati obilježavanju 29. godišnjice genocida u Srebrenici pored Sebilja u Saint Louisu, te tradicionalnoj šetnji u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a nakon čega će učestvovati na panel diskusiji u Udruženju preživjelih genocida u Srebrenici.

Planiran je i susret sa kongresmenkom Cori Bush.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.