KANTONALNI SUD SARAJEVO

Delimustafić i ostali: Odgođeno suđenje, naloženo privođenje optuženog Kapura

Kapur nije pristupio ročištu, kako je kazala braniteljica Sabina Mehić, zbog zdravstvenih problema

Optuženi i branioci u predmetu “Delimustafić i ostali. BIRN BiH

N. H.

9.7.2024

Suđenje Aliji Delimustafiću i ostalima za nezakonito knjiženje i preprodaju nekretnina odgođeno je jer se optuženi Kemo Kapur nije pojavio zbog bolesti, te je naloženo njegovo privođenje.

Kapur nije pristupio ročištu, kako je kazala braniteljica Sabina Mehić, zbog zdravstvenih problema.

“Dostavili smo jučer nalaz Opće bolnice ‘Abdulah Nakaš’ da je optuženi u kolicima, naloženo je mirovanje”, rekla je braniteljica Sabina Mehić.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorović upitao je zbog čega optuženi nije zadržan u bolnici, na šta je Mehić kazala da je pušten na kućno liječenje, uz strogo mirovanje.

Todorović je potom naložio da Kapur bude priveden na naredno ročište, koje je zakazao za 16. juli.

Kapur, sarajevski advokat, optužen je u predmetu s Alijom Delimustafićem, Izetom Musićem, Zoranom Lončarom, Emirom Karačom, Elvirom Kreho, Džemalom Karićem, Lejlom Cerić, Suadom Hadžić, Edinom Mutevelić, Enverom Delimustafićem, Samirom Skorupan, Seadom Hadžićem, Zaimom Spahovićem, Hamdijom Habulom i Ševalom Arnautović te više pravnih lica.

Njima su na teret stavljeni organizovani kriminal, nezakonito knjiženje i preprodaja nekretnina, te druga krivična djela počinjena u periodu od 2009. do 2016. godine.

Suđenje u ovom predmetu počelo je u aprilu, više od šest godina nakon potvrđivanja optužnice. Bilo je planirano da na današnjem ročištu bude nastavljeno čitanje optužnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.