TOKOM GOVORA U BRATUNCU

Dodik ponovo negirao genocid, sada je u laži uvukao i novog šefa NATO-a

Dodik je, između ostalog, rekao kako Bošnjaci "genetski mrze Srbe"

Dodik tokom današnjeg govora. Platforma X

E. Ć.

6.7.2024

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik vrijeđao je Bošnjake, ali i novog šefa NATO-a Marka Rutea (Rutte) u govoru u Bratuncu tokom komemoracije posvećene Srbija koji su na tom području ubijeni tokom rata od 1992. do 1995. godine. 

Dodik je rekao kako Bošnjaci "genetski mrze Srbe", a onda je tvrdio da je novi generalni sekretar NATO-a Mark Rute izjavio kako je Srebrenica "najveća prevara u historiji".

Kazao je kako su njihova stradanja učinak politike "od Paga i Jadovnog preko Jasenovca", a da su za zločine u posljednjem ratu krivi Bošnjaci - muslimani koji su, po Dodikovom tumačenju, u istočnu Bosnu planski doseljeni samo da bi se razdvojilo Srbe s dvije obale Drine.

Slične tvrdnje iznio je i Miloš Vučević, koji je kazao kako su zločini nad Srbima u istočnoj Bosni nastavak genocidne politike usmjerene protiv Srba.

Dodik je ponovo negirao genocid koji se dogodio u Srebrenici, navodeći kako je "sve to tek golema laž".

Podsjetimo, novi šef NATO-a Mark Rute je u januaru ove godine posjetio Memorijalni centar Potočarima, gdje je položio cvijeće i poklonio se žrtvama genocida u Srebrenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.