NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Skupština BPK Goražde po skraćenoj procedure usvojila Zakon o boravišnoj taksi

Skupština je dala saglasnost i na Odluku o izmjenama i dopunama Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2024. godinu

Skupština Bosanskopodrinjskog kantona. Fena

FENA

5.7.2024

Skupština Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj redovnoj sjednici, po skraćenoj proceduri, usvojila je Zakon o robnim rezervama i Zakon o boravišnoj taksi BPK Goražde.

Skupština je dala saglasnost i na Odluku o izmjenama i dopunama Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde za 2024. godinu, a nakon toga razmatrano je i nekoliko izvještaja o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova i institucija za proteklu godinu.

Usvojeni su izvještaji o izvršenju budžeta BPK Goražde i utrošku tekuće budžetske rezerve za 2023. godinu, izvještaji o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Kantonalne uprave civilne zaštite, Direkcije robnih rezervi i Turističke organizacije BPK Goražde.

Potrebnu većinu nisu dobili izvještaji o radu i finansijskom poslovanju JU “Dom za stara i iznemogla lica Goražde” i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Na sjednici je usvojen i Izvještaj Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara za prva tri mjeseca ove godine, a nakon obrazloženja predlagača primljene su k znanju Informacije o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture na području kantona, Stanju poduzetništva i obrta te efektima i realizaciji kreditne linije sa “Bosna Bank International” d.d. Sarajevo za finansiranje privrede i obrta uz subvencioniranje djela profitne marže za privredna društva i obrtnike na području BPK za 2023. godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.