OPTIMISTIČNE PROMJENE

Novi rektor UNSA Tarik Zaimović: Slijedi digitalizacija i razvoj centara izvrsnosti

Puno je posla pred nama, velika smo institucija, kazao je Zaimović

Tarik Zaimović. D. Rahmanović / Avaz

prije 2 dana

Prof. dr. Tarik Zaimović novi je rektor Univerziteta u Sarajevu. U svom obraćanju medijima nakon što je sjednica završena, najavio optimistične promjene i nastavak razvoja UNSA.

- Nastavit ćemo raditi na razvoju UNSA. Puno je posla pred nama, velika smo institucija. Proteklih pet godina je bilo dosta izazova, nadamo se da ćemo u narednom periodu postići bolje rezultate - rekao je prof. dr. Zaimović.

Najavio je projekt digitalizacije UNSA i razvoj centara izvrsnosti. Također, kazao je da če fokus rada biti i na naučno-istraživačkom radu, studijskim projektima i poboljšanu kvalitetu studiranja.

Govoreći o broju studenata, kazao je kako su prošle godine upisali sedam posto više brucoša nego godinu ranije. Istakao je kako se broj stabilizira, ali da na to ne mogu utjecati.

- Ono gdje možemo uraditi puno je staviti fokus na studijske programe, posebno međunarodne, kako bismo povećali broj međuanrodnih studenata. Sada nam treba dosta ulaganja u naučno-istraživačku infrastrukturu i izgradnju kampusa, jer to privlači međunarodne studente - rekao je Zaimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.