POSLANIK SNSD-A

Kojić o žrijebanju: Unaprijed osmišljen plan

To nije samo ovaj slučaj već ih imamo bezbroj u kojima oni žele da provode svoje politike preko poslušnika, naveo je on

Milorad Kojić. Dejan Rakita / Pixsell

E. Ć.

prije 2 dana

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je, nakon žrijebanja u Centralnoj izbornoj komisiji, da je ovo unaprijed osmišljen plan što je bilo vidljivo od trenutka kada je Ustavni sud donio odluku a kasnije i Sud BiH koji je sam sebe derogirao.

- Sud BiH je u prvoj odluci rekao da se taj listić ne može smatrati važećim a onda naprosto kažu 'e sad je ovaj listić važeći. Ovdje se ne ulazi u suštinu načina izbora delegata nego se radi o papiru - da li je validan ili nije. Jednom odlučite da nije, drugi put da jeste... - rekao je Kojić.

Kako je rekao, već se unaprijed znalo da će CIK na ovaj način donijeti odluku.

- Ovo je pokušaj da se na vlast dovedu iz Srpske oni koji će slijepo slušati Marfija i ostale koji žele da ovdje sprovode svoje politike na štetu srpskog naroda i Srpske. To nije samo ovaj slučaj već ih imamo bezbroj u kojima oni žele da provode svoje politike preko poslušnika - naveo je Kojić.

Kojić je naglasio da je ovo loša poruka.

- Poruka je da se pokuša obezvrijedi uloga Narodne skupštine Republike Srpske koja bira delegate u Domu naroda u skladu sa Ustavom a ne CIK da uzme dvije kuglice i kaže ko će biti delegat. Imamo opravdanu sumnju u regularnost žrijebanja - poručio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.