STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Magla na brojnim dionicama smanjuje vidljivost

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja

Magla smanjuje vidljivost na brojnim dionicama. Facebook

N. H.

1.1.2024

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila jutros oko 03:30 sati u mjestu Stjepan Polje (M-4 Gračanica-Doboj), a u kojoj su učestvovala tri vozila, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu preko Petrova.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i ponegdje u Hercegovini pada kiša, pa je kolovoz mokar. Na području Bosanskog Grahova pada slabiji snijeg, ali ga nema na kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (na Makljenu), Glamoč-Priluka, Banovići-Živinice-Dubrave, Gračanica-Šićki Brod-Kalesija, kao i u reonima graničnih prelaza: Kamensko, Prisika i Ivanica. Jak vjetar može pričinjavati poteškoće u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zbog Nove godine, do 03.01. do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.