DRŽAVNI MINISTAR

Košarac: Ni SNSD, ni RS se ne mogu uslovljavati

On je na "Instagramu" napisao da ne može ljudski da razumije da neko pokušava sabotirati ugovor za finansiranje proširenja medicinskog kompleksa

Staša Košarac. Fena

S. S.

11.10.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Staša Košarac istakao je da je "šokiran namjerom zastupnika stranaka sa sjedištem u Sarajevu da u Parlamentarnoj skupštini BiH opstruišu ratifikaciju Ugovora o finansiranju projekta medicinskog kompleksa u Banjoj Luci." 

Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a, naglasio je da se ni SNSD ni RS ne mogu uslovljavati i da ovim dodatno ugrožavaju projekte u Federaciji BiH.

On je na "Instagramu" napisao da ne može ljudski da razumije da neko pokušava sabotirati ugovor za finansiranje proširenja medicinskog kompleksa.

- Zašto to rade?! Treba da se osvijeste - riječ je o medicinskoj ustanovi. Riječ je o zdravlju ljudi! Šta je njihov motiv, osim očite želje da ospore i uspore razvoj RS?! Nećete nas ucjenjivati - poručio je Košarac.

Košarac smatra da federalne strukture iz FBiH treba da prestanu da ispunjavaju zahtjeve stranaca i da se okrenu dogovoru.

- No, ako su ovo razmišljanja unutar`trojke, to je opasnije. Onda ih to diskvalifikuje - naglasio je Košarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.