SNSD-OVA FUNKCIONERKA

Vulić ne odustaje: Tvrdi da entitetska granica postoji

Indikativno je da OHR čita samo objave "uplašene" Jelene Trivić, što opet, po ko zna koji put, jasno potvrđuje bliskost aktera, rekla je

Sanja Vulić. RTRS

S. S.

18.9.2023

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je "da granica postoji u svemu, pa čak i u strpljenju, a posebno između entiteta - RS i FBiH." Ona je to prokomentarisala kao reakciju na izjavu visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) da je tvrdnja o međuentitetskoj "granici" lažna.

- Indikativno je da OHR čita samo objave "uplašene" Jelene Trivić, što opet, po ko zna koji put, jasno potvrđuje bliskost aktera i činjenicu da dio međunarodne zajednice nikada nije prežalio što ona nije predsjednica RS, jer bi sa njom lako mogli završiti otimačinu imovine, ukidanje linije razgraničenja između RS i FBiH i sve što im padne na pamet do potpunog uništenja RS. Ali, na sreću po srpski narod i RS, Jelena Trivić je samo jedno veče glumila u predstavi zvanoj "Ja sam predsjednica RS - rekla je Vulić.

Ona je dodala da je jasno "s kim i za koga radiš, i čiji si saveznik kada pored predivne RS i srpskog naroda tražiš zagrljaj OHR-a."

Reagujući na saopćenje iz OHR, povodom bilborda u Republici Srpskoj na kojima piše "Granica postoji", u kojem tvrde da "ne postoji državna granica između entiteta", Vulić je kazala "da u Opštem okvirnom sporazumu za mir na engleskom jeziku piše: Article I: Inter-Entity Boundary Line. The boundary between the Federation of Bosnia and Herzegovina and the Republika Srpska (the “Inter-Entity Boundary Line”) shall be as delineated on the map at the Appendix", što u prevodu znači: "Međuentitetska granična linija ili linija razgraničenja".

- Tumačite kako hoćete, ali granica postoji. Slobodarski srpski narod je uvijek praštao ali nikada nije tolerisao mučenje i ponižavanje kakvo konstantno nad svima nama vrši međunarodna zajednica i politički, isfrustrirani turista Šmit - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.