DRŽAVNI MINISTAR

Košarac: Ne damo imovinu, RS je uz Dodika

Košarac navodi da optužnica nije ništa drugo do politički obračun sa Republikom Srpskom

Fena

D. H.

12.9.2023

Ministar vanjske trgovine BiH Staša Košarac kazao je kako nije iznenađen nastavkom "pravne lakrdije u režiji neustavnog Suda i Tužilaštva, a po željama jednog nelegitimnog stranca".

- Neće oni birati sredstva do svog cilja - da razvlaste i uruše RS. Prepreka na tom putu je politika predsjednika Milorada Dodika i zato su se okomili na njega. Ne, njima nije bitno pravo, Ustav, Dejtonski sporazum. Pogazili su sve moguće pravne principe i postali poslušnici običnog mešetara, koji nema legitimitet visokog predstavnika i nelegalno boravi u BiH.

Košarac navodi da optužnica nije ništa drugo do "politički obračun s RS i njenim legitimnim i legalnim, narodnom voljom izabranim predsjednikom Dodikom.

- RS će zaštititi svoj institucije i izbornu volju svojih građana. Nemojte sumnjati u to! Niste vi, gospodo, prvi koji žele da nas podcijene, da nam oduzete naša Dejtonom i Ustavom zagarantovana prava. Mi imamo odgovor na vaša nečasna nastojanja. Nikome ne prijetimo. Mi nudimo rješenja bazirana na dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Stvorili smo našu RS, imamo našu imovinu, naše institucije i demokratski poredak. Stvorili smo i branit ćemo svim demokratskim sredstvima, u zajedništvu i sabornosti sa našim narodom. RS je uz predsjednika Dodika! Znamo svoj put - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.