PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović: Dodik je prodao narod za kumovsku zgradu i ministarsku fotelju

Umjesto reformi dobili smo kao poklon suprotan interesima RS novi sud, rekao je

Branislav Borenović. BN TV

S. S.

23.8.2023

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da odluke Narodne skupštine RS nisu ispoštovane, a da se SNSD prodao u Sarajevu za kumovsku zgradu koju treba da kupi UIO BiH.

- Trojka je dobila nekoliko ispraznih polovnih EU zakona koji su EU samo po naslovu a sadržaj ne ispunjava EU standarde. Jedini koji je izgubio i ponižen je Narodna skupština RS, jer je Dodik uz zavjet šutanja odustao od pompezno najavljenog Zakona o ustavnom sudu koji je prvo trebao da bude u Parlamentarnoj skupštini - kazao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Objaviti šta se desilo

On je dalje naglasio da je "sve palo u vodu, jer je ministarska fotelja u Vijeću ministara bitnija, a vjerovatno će biti i drugih stvari za korist vladajućeg režima."

- Naša je obaveza da objavimo javnosti šta se desilo i da nam je bilo zabranjeno da pričamo o Ustavnom sudu u Parlamentu BiH. Dodik je prodao narod za kumovsku zgradu i ministarsku fotelju. Očekujemo da ljudi koji su dali podršku u NSRS za Ustavni sud da se odrede po tom pitanju - kazao je Borenović i naveo da će oni u PDP-u se izjasniti o tome.

Novi sud

U ponedjeljak je nova sjednica Parlamentarne skupštine BiH gdje će se, kako je rekao, osnovati novi sud na nivou BiH, što govori koliko Dodik ide daleko sa svojom prodajom.

- Umjesto reformi dobili smo kao poklon suprotan interesima RS novi sud - kazao je Borenović.

On je postavio i pitanje svima onima koji su prethodnih dana pričali o podršci Miloradu Dodiku.

- Zašto svi šute, gdje su silni poslanici i patriote sad kad je Dodik prodao interese RS i NSRS i zaključke i odluke - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.