IMENOVAN DANAS

Novi direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić rizikuje do pet godina zatvorske kazne

Interesantno je da je prije mjesec Milka Devušić imenovana na ovu funkciju, a već je podnijela ostavku

Miloš Lukić. RTRS

S. S.

8.7.2023

Nakon podnošenja ostavke Milke Devušić na mjesto direktorice Službenog glasnika RS, na tu funkciju je izabran politolog Miloš Lukić.

On je danas izabran na telefonskoj sjednici Vlade RS, a kako je kazao njegov prvi zadatak, kako je najavio, bit će potpisivanje Ukaza predsjednika RS Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS.

Interesantno je da je prije mjesec Milka Devušić imenovana na ovu funkciju, a već je podnijela ostavku. Ona očigledno nije htjela potpisati Dodikov Ukaz i strahovala je od zatvorske kazne, te je zato podnije ostavku.

U izmijenama Krivičnog zakona BiH se navodi:

- Službena osoba u instituciji Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, RS, Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, odnosno kantona, grada ili općine ili mjesne zajednice ili bilo koji oblik lokalne uprave i samouprave, odnosno odgovorna osoba koja ne primjenjuje, provodi, izvršava ili na drugi način ne postupa po odluci visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, ili koja sprječava ili na drugi način ometa njenu primjenu, provedbu ili izvršenje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.