NASTAVLJA PO STAROM

Sramna izjava Dodika: Ališa Kerns je "muslimanska" lobistkinja, zahvalnice joj uručuje lično reis Kavazović

Vjerujem da je tu mislio (Riši Sunak op.a.) i na službenike svoje vlade, koji skoro 30 godina podrivaju suverenitet BiH, naveo je Dodik na Twitteru

Milorad Dodik. Avaz

H. J. I.

4.7.2023

Premijer Velike Britanije Riši Sunak (Rishi) poručio je svima koji budu ugrožavali suverenitet i integritet BiH da ih sljeduju "mjere".

Sunak je ovo kazao tokom sjednice Komiteta za vezu britanskog parlamenta, kao dio odgovora na pitanje predsjedavajuće Komiteta za vanjske poslove Ališe Kerns (Alicia Kearns).  

Povodom njegove izjave, na Twitteru se oglasio predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik. Ni ovaj put nije "štedio" riječi, a pored Sunaka napao je i Ališu Kerns i reisu-l-ulemu IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića.

- Britanski premijer u odgovoru na pitanje parlamentarke Kerns, muslimanske lobistkinje, kojoj zahvalnice uručuje lično reis Kavazović, kaže da će Velika Britanija preduzeti mjere protiv svih koji budu ugrožavali suverenitet i integritet BiH. Vjerujem da je tu mislio i na službenike svoje vlade, koji skoro 30 godina podrivaju suverenitet BiH - naveo je Dodik na Twitteru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.