U 61. GODINI

Preminuo Mirsad Pindžo, savjetnik ministra Elmedina Konakovića

Ovu vijest su objavile njegove stranačke kolege

Mirsad Pindžo. Printscreen

H. J. I.

14.6.2023

Mirsad Pindžo, savjetnik ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića (NiP), preminuo je u 61. godini. Ovu vijest su objavile njegove stranačke kolege.

- Nekoliko zadnjih mjeseci radio sam i dijelio ured sa mojim Mirsom. Ušli smo srcem u taj novi projekat i vrlo brzo smo postali prijatelji. Učio sam od njega i divio se njegovom znanju i iskustvu. Postidio bi me svaki put svojim odnosom prema našoj Bosni i Hercegovini. Mirsad je bio jedan od najboljih sinova ove naše domovine. Pošten, sposoban, iskusan, vrijedan, spreman na žrtvu, spreman za borbu protiv vidljivih i nevidljivih zala kako bi svima bilo bolje.

Posebno sam uživao slušajući njegove životne priče, sve bitke koje je uspješno okončao. Bio je voljeni narodni vođa, nemilosrdni borac za pravdu kakvog je teško zamjeniti.

Svi smo od Allaha i Njemu se vraćamo. Neka ti je rahmet naš sultane - naveo je na Facebooku njegov stranački kolega Amel Kovačević.

Pindžo je u mandatnom periodu od 2018. do 2022. bio zastupnik Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Prije toga je obnašao još nekoliko političkih funkcija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.