ČLAN PDP-A

Crnadak najavio tužbu protiv Dodika: Bit će mi zadovoljstvo

Igor Crnadak odgovorio je na prozivke Milorada Dodika

Igor Crnadak. Dejan Rakita / PIXSELL

N. H.

14.6.2023

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je izjavio da su poslanika u NSRS-u Igora Crnadka „preuzele obavještajne službe“, nakon čega je član stranke PDP je reagovao na tu izjavu, kazavši kako da će ga tužiti.

Tužba za Dodika 

- Mogu poručiti da nikakve službe mene nisu preuzele, niti mogu, jer ne postoji cijena za koju bih prodao svoj narod i Republiku Srpsku. 

Tužit ću Dodika za ovo i bit će mi veliko zadovoljstvo novac od presude uputim nekoj od stotina hiljada porodica koje je Dodik, sa svojom 'patriotskom' koalicijom unesrećio - poručio je Crnadak.

Odgovor istom mjerom

Crnadak je odlučio istom mjerom odgovoriti Dodiku, pa je poručio da su Dodiku „preuzele pamet stotine miliona, silne nekretnine i luksuzni stil života, sličan onom arapskih šeika i ruskih tajkuna“.

- Što se tiče političkog jedinstva, njega nikad neće biti sa onima koji su uveli novi termin 'monetarni patriotizam' i koji su se brutalno obogatili 'braneći Srpsku', stavljajući sebe iznad zakona, pljačkajući budžet i vodeći nas u sankcije i međunarodnu izolaciju - rekao je Crnadak.

Govorio je i o svom radu u ministarstvu odbrane kazavši da su vojnici tada počeli nositi obilježja RS-a te da su redovno išli na Hilandar.

"Što se tiče mog angažmana u Ministarstvu odbrane BiH, podsjećam Dodika da sam upravo ja, kao predstavnik srpskog naroda u to vrijeme, usvojio pravilnik kojim je stari grb Republike Srpske sa dvoglavim orlom definisan kao zvanično obilježje 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka i zato se i danas nalazi na rukavu svakog srpskog pripadnika Oružanih snaga BiH, dok je Dodik upravo tada postao poznat po tome da je ostavio Republiku Srpsku bez zastave, grba, kao i bez jasenovačke građe. 

Također, u to vrijeme uveo sam i praksu redovnih putovanja iz budžeta zajedničkih institucija za 50 pripadnika Ministarstva odbrane BiH, iz reda srpskog naroda, na Hilandar svakog 28. juna, na Vidovdan, a ta praksa je prekinuta čim su kadrovi SNSD došli na moje mjesto - naveo je Crnadak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.