"AVAZ" SAZNAJE

Potvrđivanje optužnice protiv Ibrahima Hadžibajrića nema veze s pretresima Općine Stari Grad

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza

Ibrahim Hadžibajrić. Facebook - N. Šaljić / Avaz

9.5.2023

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je danas optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa, saopćeno je iz Tužilaštva KS, a kako „Avaz“ saznaje, potvrđivanje ove optužnice nema veze s današnjim pretresima Općine Stari Grad.

Ibrahim Hadžibajrić se tereti da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

Kako je ranije objavio portal „Avaza“, policija pretresa Općinu Stari Grad prema naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Sarajevskog i Državnog tužilaštva, a pripadnici Uprave policije MUP-a KS vrše pretrese na više lokacija na području KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.