ODGOVOR NA UPIT

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove za "Avaz": Dio objekta "Vatra" zapečaćen

Postupajući inspektor je pristupio osiguranju prinudnog izvršenja navedene upravne mjere

Objekat "Vatra". Avaz

31.3.2023

U sarajevskoj ulici Ferhadija jutros je zapečaćen ugostiteljski objekat „Vatra“.

Kako je rečeno iz Federalne uprave za inpekcijske poslove za portal „Avaza“, u postupku inspekcijskog nadzora koji je temeljem Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH („Službene novine FBiH“, broj: 2/06, 72/07, 32/08, 4/10, 13/10 i 45/10) provodio federalni građevinski inspektor, subjektu nadzora „Vatra“ d.o.o. Sarajevo je, zbog neposjedovanja odobrenja za upotrebu, izrečeno rješenje kojim je naložena upravna mjera obustavljanja upotrebe dograđenog dijela poslovnog prostora u ulici Ferhadija broj 4.


S obzirom da subjekt nadzora u predviđenim rokovima nije postupio po rješenju i izvršio naloženu upravnu mjeru, postupajući inspektor je, u skladu sa Zakonom o inspekcijama FBiH („Službene novine FBiH“, broj: 73/14) i Zakonom o upravnom postupku FBiH („Službene novine FBiH“, broj: 2/98 i 48/99), pristupio osiguranju prinudnog izvršenja navedene upravne mjere, odgovor je na naš upit.

Dodaju da uz kooperativan pristup predstavnika subjekta nadzora, dograđeni dio objekta (bašta), odnosno dio objekta u unutrašnjem dijelu dograđenog dijela poslovnog objekta za koju investitor nije pribavio potrebna odobrenja nadležnih institucija, zapečaćen je od strane postupajućeg federalnog građevinskog inspektora na dan 30.3.2023. godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.