RADNIČKI NEPOSLUH

Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH: Hitno naći rješenje problema

Radnici Rudnika mrkog uglja „Zenica“ u Zenici će ostati u radničkom neposluhu, navode iz Sindikata

Rudari sinoć proveli noć na ulici u Zenici. Avaz

A. O.

31.3.2023

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH jutros je saopćio da je Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH uputio Vladi Federacije BiH, JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo, Gradskoj upravi Grada Zenica i direktoru Rudnika mrkog uglja „Zenica“ u Zenici zahtjev da se zbog izuzetno teškog stanja koje trenutno vlada u Zenici, svi zajedno uključe u rješevanje aktulne problematike sa kojom se suočavaju radnici u Rudniku mrkog uglja „Zenica“ u Zenici.

Stav Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH je da svi gore navedeni se moraju odmah i hitno uključiti u kreiranje rješenja na osnovu kojeg će se prevazići aktuelna situacija u Rudniku mrkog uglja „Zenica“ u Zenici a u skladu sa zaključcima Gradskog vijeća Grada Zenica koji su usvojeni na sjednici održanoj, 30. marta 2023. godine a za čije potvrđivanje treba saglasnost gradonačelnika Grada Zenica.


Radnici Rudnika mrkog uglja „Zenica“ u Zenici će ostati u radničkom neposluhu sve dok radnicima ne bude isplaćena plata za mjesec februar 2023. godine, a za što imaju apsolutnu podršku kolega iz svih ostalih Rudnika uglja u sastavu Koncerna.

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH i radnici Rudnika mrkog uglja „Zenica“ u Zenici zahtijevaju da se odmah pristupi usaglašavanju rješenja kojim će se prevazići situacija koja je svakim danom sve teža i može dovesti do nesagledivih posljedica, navode iz Sindikata.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.