NAČELNIK OTVORENO

Bojo Gašanović za "Avaz": Napravit ćemo čudo na Trebeviću

Ovih dana kreću radovi u zoni gdje smo razveli vodovodnu mrežu, elektro mrežu, rekao je Gašanović

Bojo Gašanović: Brojni projekti. Privatni arhiv

Piše: A. Ovčina

22.6.2022

Općina Istočni Stari Grad Sarajevo ima brojne projekte koje realizira, a ove godine nastavljena je bliska saradnja sa Općinom Stari Grad Sarajevo. 

Načelnik općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović o ovim, ali i drugim projektima govorio je za portal "Avaza".

Projekti iz infrastrukture

- Trenutno Općina Istočni Stari Grad realizuje više projekata iz infrastrukture. Najbitnije je reći da radimo rehabilitaciju puta Petrovići do entitetske linije, to jeste sa Općinom Stari Grad. Očekuje se završetak radova do kraja septembra. Trenutno je završena prva faza, presvlačenja asfalta u dijelovima koji su bili u lošem stanju, a kada se to završi, onda će se raditi asfalt cijelom dužinom više od 4 kilometra – rekao je Gašanović za portal "Avaza".

Dodao je da se na Trebeviću trenutno nastavlja gradnja poslovnih prostora i prostorija, deset apartmana koje pravi Općina. Pojašnjava da posljednjih dana pregovara s investitorima da se započne gradnja luksuznih hotela na Trebeviću. 

Objekat ima 50.000 kvadrata.

- Ono što mogu reći je da su u toku radovi u poslovnoj zoni. Ovih dana kreću radovi u zoni gdje smo razveli vodovodnu mrežu, elektro mrežu. Sada dovodimo optiku, tako da možemo ponuditi neke parcele investitorima u budućnosti. Možemo reći da ćemo napraviti čudo od Trebevića – rekao je Gašanović.

Također, naglasio je da trenutno rade i infrastrukturu na Hreši.


Put u Gornje Biosko. OPĆINA STARI GRAD

Asfaltni putevi

- Radimo vodovod u vrijednosti oko 300.000 KM, od Vučije Luke do Hreše sa pripadajućim rezervoarima. Radimo asfaltne puteve Vučija Luka - Hreša i lokalne puteve u vrijednosti oko 500.000 KM – ističe on.

Dodao je da su završili projekat koji su zajedno gradili sa Općinom Stari Grad i načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

- Radili smo asfalt, namještanje Gornjeg Bioska. Taj put se nalazi u Općini Stari Grad, a pošto žive i povratnici srpske nacionalnosti radili smo ga zajedno u vrijednosti od 160.000 KM. Ovih dana treba da budu završeni radovi i da put predamo korisnicima i općini. 

Sve vrijeme pomažemo naše poljoprivrednike i ove godine smo postavili 15 plastenika od 100 kvadrata. U nedjelju smo imali tradicionalnu jagnjijadu,gdje se okupilo 150 učesnika, odnosno ekipa. 

Mogu da kažem da mi je bilo zadovoljstvo što je prošlo u dobroj atmosferi. Moram pohvaliti mog prijatelja Seju Brajlovića koji je dao veliki doprinos samim svojim prisustvom na takvoj manifestaciji – zaključio je Gašanović za portal „Avaza“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.