U SARAJEVU

Marfi se sastao sa Eskobarom, prisustvovala i brigadna generalica

Podsjetimo, posjeta Eskobara stigla je dan nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije ministru zdravstva Alenu Šeraniću i predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari

Sa održanog sastanka. TWITTER

Piše: A. O.

7.6.2022

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) danas se sastao sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom (Escobar).

Ovom sastanku prisustvovala je i brigadna generalica Pamela Mekgaha (McGaha) gdje se vodila konstruktivna diskusija u vezi sa tekućom saradnjom kako bi se pomoglo vlastima u održavanju sigurnog i sigurnog okruženja.


Podsjetimo, posjeta Eskobara stigla je dan nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije ministru zdravstva Alenu Šeraniću i predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari jer su potkopavali Dejton i demokratske procese u BiH.

Eskobar se sastao s predstavnicima Trojke Elmedinom Konakovićem, Sašom Magazinovićem i Edinom Fortom, u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majkla Marfija (Michael Murphy).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.