DIREKTOR SKB U MOSTARU

Ante Kvesić: Ovo je nadmašilo i moje crne scenarije

Brojke nam kažu kako bi do kraja sedmice mogli ostati bez slobodnih kreveta za pacijente zaražene koronom, kazao je

Kvesić: Nije politički pametno ovo što su reći, ali mislim kako je kasno za donošenje bilo kakvih mjera. Agencije

A. K.

23.3.2021

Direktor Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru dr. Ante Kvesić rekao je kako bi se novi odjel Covid bolnice mogao u potpunosti popuniti do kraja sedmice ukoliko nastavi rasti broj novozaraženih od koronavirusa, upozoravajući da je kasno za donošenje bilo kakvih mjera.

- Brojke nam kažu kako bi do kraja sedmice mogli ostati bez slobodnih kreveta za pacijente zaražene koronom i morat ćemo širiti kapacitete. Ovo što se događa zadnjih dana je nadmašilo i moje crne scenarije, što dovoljno govori u kakvoj se situaciji nalazimo - rekao je Kvesić za lokalne medije.

U Covid bolnici u Mostaru hospitalizirano je 122 pacijenata zbog komplikacija izazvanih covidom-19. Svakim danom pristiže 15 pacijenata u novu Covid bolnicu koja ima 150 krevata.

Prema riječima Kvesića, vlasti su zakasnile s donošenjem bilo kakvih mjera sprječavanja širenja koronavirusa.

- Nije politički pametno ovo što su reći, ali mislim kako je kasno za donošenje bilo kakvih mjera. Mislim da smo zakasnili i jako teško da ćemo se vratiti u poziciju u kojoj smo bili na početku godine. Za takvo nešto su potrebne drastične promjene, a ja ih ne vidim ili barem nemam najava da će do njih doći - istaknuo je.

Dodao je kako se situacija na području Hercegovine neće moći popraviti dok se svi građani ne budu pridržavali epidemioloških mjera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.