POSJETE

Čović u Neumu: Potvrdit ćemo da je HDZ najjača stožerna stranka

Moju neupitnu potporu imate

Čović u Neumu. PR

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

7.9.2020

U sali hotela „Grand“ u Neumu održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića s predsjednikom KO HNK, Stjepanom Boškovićem, aktuelnim načelnikom općine Neum, Živkom Matuškom, i kandidatom za predstojeće lokalne izbore ispred HDZ BiH u Neumu, Draganom Jurkovićem, kao i kandidatima na listi ispred HDZ-a BiH.

Kako je saopćeno iz HDZ-a BiH,sastanak je otvorio Bošković koji je pozdravio današnju posjetu predsjednika Čovića „kako bi još jednom potvrdili zajedništvo upravo iz Neuma koji ima strateško značenje i za hrvatski narod i za stranku te ogroman potencijal, ne samo turistički, koji se mora podići na maksimalnu razinu djelovanjem općinske razine i uz potporu viših razina vlasti“.

Matuško je izdvojio je kako, uprkos svim razlikama unutar stranke koje su postojale, na ove izbore općinska razina HDZ-a BiH izlazi okupljena oko Dragana Jurkovića kao kandidata za načelnika.

Jurković je, rečeno je, iznio program i ključne tačke na kojima treba ulagati napore te postaviti strateške interese općine Neum koje će imati dugoročno značenje za ovu lokalnu zajednicu.

-Prometna infrastruktura, životni standard prije svega za mlade i njihove porodice, razvoj svih segmenata turističkog potencijala kojeg neminovno imamo, uz ulaganje u druge aspekte privrede i ekonomije, bit će u fokusu mog budućeg rada kao načelnika općine Neum. Idemo pokazati zajedništvo i neupitnu snagu HDZ-a BiH upravo ovdje u Neumu, zasukati rukave i raditi još jače u naredne četiri godine-poručio je Jurković.

Čović je naveo kako su različita razmišljanja dobra stvar iz koje se uvijek izrodi nešto novo.

-To je snaga HDZ-a BiH i to je zajedništvo kojeg ćemo i ovaj put pokazati u našem hercegovačkom biseru. Moju neupitnu potporu kao predsjednika stranke imate, kao i viših razina u kojima procijenite da je potrebno. Maksimalnim angažmanom potvrdit ćemo svi skupa da je HDZ BiH najjača i stožerna stranka, ne samo u Neumu, nego i u drugim sredinama gdje živi hrvatski narod- zaključio je Čović.

U sklopu redovnih posjeta pred predstojeću kampanju općinskim/gradskim organizacijama, Čović će, navedeno je, danas obići i Čapljinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.