NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Srbi imaju najviše, Bošnjaci najmanje fotelja

Saznajte i ko će vraćati kredit od 250 miliona eura od Evropske unije te koliko je zaraženih osoba u Ministarstvu vanjskih poslova BiH

Piše: Avaz.ba

6.7.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, donosimo analizu o sutrašnjem sastanku lidera SDA, HDZ i SNSD-a, koji se odnosi na imenovanja na državnom nivou. Ko želi pozicije u RAK-u, UIO, "Elektroprenosu"... i šta će biti s imenovanjem direktora SIPA-e i OSA-e. Koliko pozicija na državnom nivou imaju Bošnjaci.

Donosimo sve detalje izbora u Hrvatskoj. Koliko je mandata u Saboru dobio HDZ i zašto je Restart, okupljen oko SDP-a, doživio izborni potop. Kakva je uloga dijaspore u rezultatima izbora i ko je najveće iznenađenje.

Komentar dana napisao je novinar Miralem Aščić. 

Objavljujemo analizu Fadila Mandala. Kuda nas vode vlasti bez kompasa: Hoće li naš magarac lipsati do vrata NATO-a.

Saznajte i ko će vraćati kredit od 250 miliona eura od Evropske unije te koliko je zaraženih osoba u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Na stranama Globusa saznajte šta se dešava u Novom Pazaru. Bolnice s zaraženima pune, zašto pacijenti primaju infuziju ispred medicinskih ustanova.

Otkrivamo i nove detalje afere "Respiratori": Šta je bilo s Hodžićevih 100.000 maraka i preko koje  banke su Kinezima uplaćeni milioni. Šta otkriva dosadašnja istraga i je li SIPA ušla u sve tokove novca.

Za "Avaz" govori Zoran Galić, direktor Granične policije BiH. Koliko policajaca čuva državnu granicu, a koliko ih nedostaje.

Novinari Crne hronike otkrivaju kako je dionica puta M-5 postala crna tačka i ko je kriv za veliki broj saobraćajnih nesreća. Šta o tome kaže struka.

Da je Ena Begović živa slavila bi 60 rođendan, priča je koju donose novinari Jet seta.

Pročitajte šta je u razgovoru za "Avaz" rekao Miralem Pjanić, nogometni reprezentativac nakon što je potpisao za Barselonu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.