SARAJEVO

Sastanak ministra Radončića i ambasadora Španije u BiH Hozea Himeneza

Radončić je upoznao Himeneza s novim pristupom suprotstavljanja ilegalnim migracijama koji je danas usvojen na Vijeću ministara BiH

Radončić kazao da očekuje da će zemlje EU djelovati energičnije i štititi sve zemlje Evrope od ilegalnih migranata. Ministarstvo sigurnosti BiH

Avaz.ba

5.3.2020

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu ambasadora Španije u BiH Hozea Mariju Valdemora Himeneza (Jose Gimenez).

Istaknuto je da su trenutno dva najveća problema s kojima se suočavaju ne samo BiH i Španija nego i cijela Evropa, ilegalne migracije i širenje koronavirusa. Ministar Radončić upoznao je ambasadora Himeneza s novim pristupom suprotstavljanja ilegalnim migracijama koji je danas usvojen na Vijeću ministara BiH, ali i izrazio očekivanje da će zemlje EU djelovati energičnije i štititi sve zemlje Evrope od ilegalnih migranata.


Sa sastanka: Tema bila i saradnja s Frontexom i Europolom. Ministarstvo sigurnosti BiH

Ministar Radončić  upoznao je ambasadora Himeneza i s trenutnom situacijom kada je u pitanju saradnja s evropskim policijskim institucijama Frontex i Europol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.