VRIJEME

Bosanci, spremite kišobrane, u Krajini i Hercegovini više sunca

Većina padavina u Bosni, i to prije podne

Ilustracija. Arhiv

I. K. / Avaz.ba

17.9.2019

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijemeVećina padavina u Bosni i to prije podne. Hercegovini lokalno slaba kiša poslije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. 

Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 14, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni. 

U četvrtaka više sunčanog vremena bit će na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Po kotlinama sa maglom. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše. 

Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

U petak prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niska naoblake. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. 

Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka  između 13 i 18, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.