IZVJEŠTAJI

U Neumu konferencija predsjednika sudova i glavnih tužilaca

U organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća

VSTV. Arhiv

Srna

22.4.2019

Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTS) BiH organizira u Neumu 15. konferenciju predsjednika sudova i glavnih tužilaca u BiH, čiji je ovogodišnji fokus analiza stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje. 

U saopćenju VSTV-a se precizira da je otvaranje dvodnevne konferencije predsjednika sudova i glavnih tužilaca u BiH predviđeno u srijedu, 24. aprila, u hotelu "Grand Neum". 

Planirano je da prvog dana konferencije predsjednici sudova i glavni tužioci pravosudnih institucija s nivoa BiH, RS, Federacije BiH i Distrikta Brčko izlože analizu stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje.

Drugog dana konferencije bit će predstavljeni godišnji izvještaji VSTV-a BiH i Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH za prošlu godinu, analiza stanja pravosuđa u BiH i prijedlog mjera za unapređenje s aspekta VSTV-a BiH te inicijativa vladavine prava Evropske komisije.

Konferenciji će, osim predsjednika sudova i glavnih tužilaca iz BiH, prisustvovati i članovi VSTV-a, predstavnici strukovnih organizacija, ministarstava pravde te gosti iz međunarodnih organizacija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.