REAKCIJE

Borenović: Odsustvo BiH iz Vijeća Evropa imat će štetne posljedice

To je jedna loša poruka koja se šalje iz BiH i zaista trebaju predsjedavajući oba doma PSBiH da kažu šta je to ključni razlog, zašto nema sjednica, zašto nisu formirane komisije i zašto se donosi jedna takva vrlo ružna odluka koja nije dobra za BiH

Borenović: Loša poruka

S.DEGIRMENDŽIĆ

8.4.2019

Borislav Borenović, predsjednik PDP-a i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, komentirajući za „Avaz“ činjenicu da BiH neće do kraja ove godine imati svoje predstavnike u Vijeću Evrope, kazao je da je to veoma loša poruka za našu zemlju i da će imati štetne posljedice.

- To je jedna loša poruka koja se šalje iz BiH i zaista trebaju predsjedavajući oba doma PSBiH da kažu šta je to ključni razlog, zašto nema sjednica, zašto nisu formirane komisije i zašto se donosi jedna takva, vrlo ružna odluka koja nije dobra za BiH. Sigurno će to imati štetne posljedice, jer ne učestvujemo u jednom od vrlo važnih institucija Vijeća Evrope, institucije u kojoj imamo punopravno članstvo, koja ove godine bira novog generalnog sekretara Vijeća Evrope za narednih pet godina i bit ćemo van tih tokova, tako da to zasigurno nije nikako dobro. Ali, ponavljam, u januaru smo imali zakazanu sjednicu koja je otkazana. Naš poslanički klub je dostavio uredno prijedlog svojih članova komisija, a šta je razlog zašto je tada odgođena i ni do danas nije sazvana, to je ključno pitanje za kolegij jednog i drugog doma koji trebaju reći šta se dešava i zašto u rokovima nije došlo do imenovanja svih potrebnih radnih tijela i, naravno, Delegacije koja bi predstavljala BiH u Vijeću Evrope - kazao je Borenović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.