POSJETE

Zamjenik državnog sekretara SAD u petak u Sarajevu

Džon Salivan će danas stići u Bratislavu, a u okviru turneje po Evropi do 20. decembra posjetit će još i Beč, Sofiju, Skoplje i Varšavu

Salivan s Trampom. Arhiv

Avaz.ba

12.12.2018

Zamjenik državnog sekretara SAD Džon Salivan (John Sullivan) posjetit će Sarajevo u petak, 14. decembra, gdje će pozvati zvaničnike naše zemlje da održe stabilnost, nastave s provođenjem reformi i ostanu na putu ka Zapadu, saopćeno je iz Stejt departmenta.

U saopćenju se navodi da će Saliven tokom posjete Sarajevu pokušati ohrabriti vjerske poglavare u BiH da nastave dijalog i potiču pomirenje.

Saliven će danas stići u Bratislavu, a u okviru turneje po Evropi do 20. decembra posjetit će još i Beč, Sofiju, Skoplje i Varšavu.

Očekuje se da će Saliven tokom posjete Beču prenijeti zahvalnost SAD Austriji za doprinos sigurnosnoj saradnji u Afganistanu i na zapadnom Balkanu, a pokrenut će i temu potrebe suprotstavljanja Rusiji i Iranu, ističe se u saopćenju iz Stejt departmenta.  

U Skoplju će Saliven sa zvaničnicima razgovarati o reformama, na čijem provođenju Makedonija radi u okviru Prespanskog sporazuma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.