SARAJEVO

Kantonalna tužiteljica poslala pismo Skupštini

A. T.

7.5.2018

Zastupnici Skupštine Sarajevskog kantona razmatrali su izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva za prošlu godinu koji je brzo povučen iz procedure. 

Glavna tužiteljica Kantona Dalida Burzić nije prisustvovala sjednici. Svoj izostanak pojasnila je u pismu koje je uputila Skupštini, navodeći kako nije htjela prisustvovati zbog dolaska Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića.

- Rado bih i s ponosom predstavila sve rezultate koje je Tužilaštvo postiglo u 2017. godini i odgovorila na vaša pitanja. Međutim, danas to neću učiniti jer je riječ o slučaju koji još nije pravosnažno riješen, a pojavljivanjem na Skupštini direktno bih utjecala na rad Tužilaštva. Usvajanje ili neusvajanje izvještaja o radu Tužilaštva KS će jasno odrediti da li je vaše opredjeljenje pravda ili nepravda. Ne želim učestvovati u radu Skupštine KS, gdje bi se iznosile teške optužnice na rad Tužilaštva i mora se poštovati rad Suda. Tražim da se razmatra izvještaj i stavi na izglasavanje - navedeno je, između ostalog, u pismu glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić.

Muriz Memić, kojem je dozvoljeno petominutno obraćanje, ponovio je svoje stavove koje je i do sada više puta javno iznosio.

- Ševal Kovačević je izmislio saobraćajnu nesreću koja uopće nije bila. Premijer je i vještak te struke i jasno je i njemu da nije bilo saobraćajne nesreće. Amnezija Alise Mutap, pet doktora je reklo da nema amneziju. Alisa je u izjavi opisala izgled ubice. Svi od mene traže da ja kažem ime ubice - kazao je, između ostalog, Memić, tražeći od zastupnika pomoć u okončanju konkretnog slučaja.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.