BIH

SIPA o hapšenju Dudakovića i ostalih

Avaz.ba

27.4.2018

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu od ranih jutarnjih sati, prema naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, provode operativnu akciju na području Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.

Izvršeni su pretresi na 16 lokacija na području Sarajeva, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa, Velike Kladuše i Cazina, a uhapšeno je 13 osoba zbog osnova sumnje da su počinile krivično djelo zločin protiv čovječnosti iz člana 172. KZBiH i zločin protiv civilnog stanovništa iz člana 173. KZBiH, a u vezi s članom 180. stav 1) KZBiH.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predate postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH u daljnju nadležnost.

U toku realizacije ove operativne akcije, policijskim službenicima SIPA-e, pomoć su pružili policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona i MUP-a Livanjskog kantona, saopćeno je.

Podsjetimo, jutros su uhapšeni Atif Dudaković, Ibrahim Nadarević, Ejub Koženjić, Huso Balagić, Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Adis Zjakić i Hasan Ružnić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.