BIH

Krupa na Uni: Zbog snijega nema nastave u područnim školama

( D. Stojnić)

Piše: M. Zgonjanin

22.2.2018

Nastava u dvije područne škole, odjeljenja Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Hašanima i u Buševiću u Krupi na Uni, koje pohađa 14 učenika od prvog do petog razreda, obustavljena je zbog snijega na putevima. Prema riječima Mladena Kljajića, načelnika Krupe na Uni, to je odličan potez uprave škole, jer je riječ o djeci koja na nastavu dolaze bez organiziranog prijevoza. 

- U školu ih dovoze roditelji ili pješače. To je sad nemoguće pošto su ti uski, nekategorirani putevi zameteni snijegom - kaže Kljaić, i dodaje da visina snježnog pokrivača u Krupi na Uni trenutno iznosi oko 80 centimetara.

- Regionalni putni pravci su prohodni, pokušavamo da očistimo snijeg s lokalnih puteva, no problem je gdje ga odložiti zbog starih snježnih nanosa. 

Uputili smo zahtjev Republičkoj civilnoj zaštiti RS da nam pomogne u pogonskom gorivu za traktore koje bi dali mještanima da sami čiste lokalne puteve - rekao je Kljajić, i dodao da na području Krupe na Uni i pored visokih snježnih nanosa nemaju problema u snabdijevanju električnom energijom i pitkom vodom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.