BIH

Bosanski Novi: Snijeg mještane opet ostavio bez struje

Piše: M.Z.

13.2.2018

Nove snježne padavine opet su tokom noći bez struje ostavile mještane Krupe na Uni, većinu sela kod Bosanskog Novog i područje općine Bosanska Kostajnica. Zoran Plavšić, tehnički rukovodilac RJ "Elektrodistribucija“ Bosanski Novi, kazao nam je da je u ovom trenutku bez napona 20-ak trafostanica, kao i da su struju u međuvremenu jutros dobili stanovnici Bosanske Kostajnice.

- Bez napona su naselja Ćele, prema Budimlić Japri, kao i dijelovi Oštre Luke, potom selo Kršlje i Agića Brdo, kao i Bušević, Osredak i Petrovići u Krupi na Uni. Struju su dobili Dubovik i Hašani. Sve ekipe su na terenu i uskoro očekuju uključenja svih potrošača na ovom području - kazao je Plavšić.

Visina snježnog pokrivača na području Bosanskog Novog iznosi 20-ak centimetara, a u Krupi na Uni oko 40. Regionalni putni pravci su prohodni, a u saradnji s mještanima bit će očišćeni i oni lokalni.

Za sada su, a prema informacijama iz Centra za obavještavanje u Bosanskom Novom, skraćene pojedine lokalne autobuske linije i to na potezu Bušević - Rašće, linija za Dubovik do Kršalja i za Rakovac do Lajšića u Svodna. Autobus za Tablu u Poljavnicama kod Bosanskog Novog ne saobraća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.