AS IZ SRBIJE

Đoković govorio o karijeri i penzionisanju: "Žao mi je, morat ćete me još gledati"

U dubini duše osjećam da mogu da osvojim još Gren slem titula

Đoković: Ne razmišlja o penziji. AP

E. Ć.

prije 2 dana

Jedan od najboljih tenisera i sportista svih vremena Novak Đoković ističe da još neće u penziju, iako priznaje da mu je sve teže da se motiviše.

Đoković je dao intervju za argentinski "La Nacion" gdje je govorio o tome šta ga poslije svega motiviše u tenisu.

"Mogu još"

- To je legitimno pitanje. U dubini duše osjećam da mogu da osvojim još Gren slem titula. Ono što me i dalje motiviše da se takmičim, naročito na slamovima, jeste osjećaj da sam kandidat za osvajanje tih trofeja. Također, volim da nastupam u Dejvis kupu za Srbiju.

Također, tenis je i dalje najveća platforma koju imam da radim neke druge stvari koje me interesuju, da dijelim poruke koje mislim da treba – bilo da je u pitanju tenis, društvo kao cjelina, neki poslovni poduhvat koji imam ili nešto što gradi moje naslijeđe, moj brend. I dalje osjećam da uživam u cijelom tom procesu, a on mi donosi brojne benefite – zašto da ne nastavim - rekao je Đoković.

Kaže da je svjestan kako mnogi smatraju da treba da se povuče dok je na vrhuncu.

Još koliko?

- Kažu osvojio si zlato, osvojio si sve, reci "zbogom". S druge strane, neki misle da treba da nastavim dokle god mislim da mogu da budem favorit za Gren slem titule. Ja sam bliže ovim drugima. Možda se predomislim, ne znam, ali zasad osjećam da želim da nastavim.

Još koliko? Putovanja i pronalaženje motiva padaju mi sve teže. Nije lako, pogotovo s djecom, ne želim da budem odsutan od kuće dugo, ali i dalje imam nešto što me pokreće. Žao mi je onih koji žele da se povučem, jer će morati da me gledaju još neko vrijeme - ispričao je Novak.

Sigurni smo da je pred njim još mnogo mečeva, a prvi naredni je već u subotu kada će odmjeriti snage s najvećim rivalom Rafaelom Nadalom.

Oni igraju za treće mjesto na egzibicionom turniru u saudijskom Rijadu, a ovo će biti ukupno 61. međusobni okršaj Đokovića i Nadala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.